9. travnja 2017.

Koliko često mijenjate gelove za umivanje lica?Koji vam je omiljeni?




Duže vrijeme mjerkam Septona proizvode na policama CM marketima,nema ih mnogo svega par komada,ali su mi za oko zapali dvofazni skidač šminke sa očiju i gelovi za umivanje.

Nedavno je upravo Septona gel za umivanje lica i očiju sa orhidejom i estraktom kavijara bio na sniženju te sam se odlučila da ga isprobam.

Pakovanje je klasično,plastična tuba od 150 ml proizvoda.

Proizvod je gelaste teksture te u sebi sadrži sitne roze kuglice koje nisu namijenjene pilingu,one se u dodiru sa kožom istope.Vjerujem da je to zapravo taj kavijar.



Ono što mi se izuzetno dopada kod ovog gela jeste njegova namijena.Jednostavno sam tip koji voli jednim proizvodom umiti i oči i lice bez da mi oči budu iziritirane.

Prijatnog je mirisa koji se ne zadržava na licu.U potpunosti uklanja sav make up sa lica i očiju čak i vodootporne maskare.
Gelasta tekstura spriječava da se razljeva po licu tako da mi je odličan za korištenje uz Avon Anew električnu četku za lice.




Nakon upotrebe ne ostavlja osjećaj zatezanja na koži,vrlo je blag i ne isušuje kožu.
U svom sastavu ne sadrži alkohol,paraben,sapun i isothiazolinones.Hipoalergen je te dermatološki i oftamološki testiran.


Jeste li koristili nešto od Septona proizvoda?
Do idućeg čitanja :*

2 komentari

Daa i ja također sam tip koji voli jednom umiti lice nekim proizvodom. Tako da uskoro probam i ovo :)

REPLY

javi mi utiske obavezno :)

REPLY

Absolute beauty by Olja . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates