16. studenoga 2016.

Koliko često možemo pronaći kvalitetnu paletu sjenila drogerijskog ranga?

Ako se ne bavite profesionalno šminkanjem,nemate klijentice i potrebna vam je paleta za osobnu upotrebu bez razmišljanja bi vam preporučila Maybelline palete.

Nedavno sam pisala o The blushed nudes paleti i recenziju možete pročitati klikom ovdje,a danas vam pišem o The nudes paleti.



Sjene su upakovane u crnu plastičnu kutiju koja je jednim dijelom providna na poklopcu i imate uvid u nijanse.Za razliku od The blushed nudes.The nudes palete ima nešto na oko manje sjene međutim količinski je to isto.



Paleta broji ukupno 12 sjenila,od kojih je većina izuzetno dobre pigmentacije.Savršena kombinacija mat,shimmer i satenskih finisha.Paletom prevladavaju toplije nijanse tako da je idealna za nas koji volimo takve nijanse na očima.








Neke od nijansi se više truse i to su većinom shimmeraste nijanse.Postojanost zavisi od toga da li nanosite prethodno bazu ili ne,ali u svakom slučaju neće tako brzo početi da se nakupljaju na kapku ili pak nestaju.

Meni je paleta idealna kako za dnevne lookove tako i za večernje jer zaista od jednog vrlo decentnog dnevnog looka sa ovom paletom možete postići super glamurozni večernji look.




PRVI RED



DRUGI RED


Kada su nijanse u pitanju moj ubjedljivi favorit je prva sjena u prvom redu,treća i peta u drugom redu (sa lijeva na desno).

Najslabije pigmentovana je treća sjena u prvom redu,ali baš takva mi je idealna za neutralisanje kapka kao bazna nijansa.

Sve nijanse surađuju jedna sa drugom i super se blendaju.




Cijena palete je oko 18 KM u CM-u,a na sniženju zna biti oko 13 KM.Iduća na redu je The Rock Nudes paleta jer zaista želim da ih imam sve .


Do idućeg čitanja :* :*



Absolute beauty by Olja . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates